» 5 gratis tips voor SEO die je moet weten

Geplaatst in Blogs » SEO op 23.11.2020 door Dries Hoefkens.

5 gratis tips voor SEO die je moet weten

SEO aspecten waarop je zéker moet op letten:

Nu concreet wat houdt dit precies in?

Mobielvriendelijk

We zijn het jaar 2020, gemiddeld 50-60% van de bezoekers gebruiken mobiele toestellen. Dus zorg ook dat jouw website daar best aan voldoet! Controleer met smartphones of tablets of je website hier geen gebreken vertoont t.o.v. de versie van het scherm van je PC. Een alternatief is om responsive simulators te gebruiken die je hierbij helpen.

Google hecht veel belang aan mobielvriendelijkheid, je kan dit ook controleren via de tool Google Search Console.

Optimalisatie laadtijd

Minimaliseer afbeeldingen qua grootte, dit kan door overbodige afmetingen te verwijderen of door bestandsgrootte van de afbeelding te verkleinen. Minify of compresseer scripts (in het bijzonder javascript- of cssbestanden). Is je webhost zijn server wel voldoende accuraat om je bezoekers op te vangen?

Gebruik je WordPress CMS, dan kan de laadtijd ook een probleem vormen door bijvoorbeeld overbodig gebruik van plugins of onvoldoende optimalisatie.  Ook cyberaanvallen kunnen deze installaties hinderen.

Technische SEO

Denk hierbij aan de titel en omschrijving van je pagina die in de code zit. Plaats ook in de code het meta-atrribuut robots met als waarde index, follow zodat de zoekrobots weten dat ze kunnen verder zoeken (crawlen). Als je hier géén idee van hebt, neem je best contact op met je webmaster.

Bij WordPress CMS heb je een gratis goeie tool zoals Yoast SEO die je hierbij kan helpen.

Sterke content

Lang en voldoende content schrijven op een pagina, waarin ook je keywoord(en) terugkomen. Maak eventueel gebruik van vet om een keywoord extra in de verf te zetten. Overdrijf niet met keywords, maar ze moeten wel voldoende voorkomen in je content.

Verwerk interne links - de links naar pagina's binnen je eigen website in je content.


Terug...