» SEO - Zoekmachine optimalisatie

SEO, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd, heeft een aantal belangrijke rankingfactoren zoals content, backlinks, mobielvriendelijkheid, technische SEO. Deze rankingelementen zijn belangrijk voor uw website, want hierop wordt de positie in Google onder andere bepaald. Als één van deze rankingfactoren bv. onvoldoende zijn kan dit nefast uitpakken voor uw bezoekersaantallen.

seo - zoekmachineoptimalisatie

Content

De inhoud - de tekst van uw website is essentieel om voor Google uw rankingfactor bij SEO voor dit onderdeel te bepalen. Er wordt vaak verteld om minimaal 350 woorden of maximaal 3000 woorden te hebben. Dit is in principe total of the grid. Er is geen minimum of maximum, alles hangt af van je doelgroep. Een blogpagina kan bijvoorbeeld best lang zijn, omdat bezoekers graag een lang blog wil lezen. Bij het verkopen van product ga je juist beperken in tekst. Werk ook veel met oplijstingen/opsommingstekens zoals de bullets in Word. Hier smult zowel een bezoeker als een zoekmachine van.

Backlinks

Backlinks geven aan hoeveel links u er naar uw website gaan vanop andere websites. Als bijvoorbeeld géén enkele andere website naar uw website linkt, dan kan dit negatieve impact hebben op uw toekomstige bezoekers.

Mobielvriendelijk en snel laden

Als de website niet of minder mobielvriendelijk is, geeft Google u een slechtere score. Als uw website traag laadt geeft Google u een bad score en zullen bezoekers die toch komen 'weglopen' vanwege het traag laden.

Technische SEO

In de code bevinden zich meta tags die bijv. de titel van pagina bepalen. Als de website niet of minder technische SEO heeft, geeft Google u een slechtere score.

 Verbeter je SEO - zoekmachine optimalisatie: 5 gratis tips voor SEO die je moet weten