» Autobiografie inzake specialist webdevelopment IT en lesgeven

Vanaf 10-jarige leeftijd verdiepte Dries Hoefkens zich in computers en besturingssystemen en weldra werd een nieuwe passie geboren namelijk opmaak- en programmeertalen. Enkele jaren later kwam hij op de proppen met het populaire RPG spel met spelers in de Benelux en Curaçao. Vanwege de uniekheid, missies en opties waren er op regelmatige basis meer dan 30 gamers online. Het werd een groot succes, de reden dat het game zo intensief gespeeld werd, was simpel: krachtig concept, flashy lay-out, concrete uitgewerkte mogelijkheden en dan de doorslaggevende missies en interactiviteit tussen spelers. In 2010 werd het project stopgezet vanwege tijdsgebrek. 

In juni 2013 behaalde Dries Hoefkens een Bachelor’s Degree in Applied Computer Science aan de hogeschool Thomas More te Geel. Hoefkens zijn specialisatie richt zich vooral op websites of (web)applicaties en vooral in de programmeertaal PHP. Door 20 jaar lang opgebouwde ervaring sinds kindertijd, mag hij zich hierin als specialist voorstellen.

Reeds door de ervaring van jongs af aan te kunnen opbouwen, kan Hoefkens deze efficiënt implementeren in zijn freelancing werk. Ondanks deze vrij indrukwekkende opbouw was hij nog niet zijn aan pronkstuk toe en besloot om een extra uitdaging aan te gaan. In 2016 besloot hij namelijk om de Specifieke lerarenopleiding te volgen om zo enerzijds zijn kennis en vaardigheden in het vakgebied IT te kunnen doorgeven, om anderzijds zijn didactische en pedagogische vaardigheden bij te schaven. In juni 2018 behaalde hij het Diploma van leraar.

Daarna besliste hij om zich extra te specialiseren / bij te scholen in cyberbeveiliging m.a.w. door Essentials of Cybersecurity bij te volgen aan de University of Washington. Vervolgens ronde hij de modules af met bijhorende certificaten. 

Ondertussen onderwijst/onderwees Dries Hoefkens de volgende vakken aan leerlingen of cursisten of studenten: Datamanipulatie, Datamodellering, PHP Webdevelopment / C# / C++ / Office pakket / Basiscomputerlessen / Webdesign en website ontwikkeling / ASP.NET / Beheer van computersystemen en netwerken / VB.NET / Android voor gevorderden en beginners / Computerbeveiliging / English for Communication.

Als klap op de vuurpijl runt hij ook nog een aantal projecten, één daarvan wil hij revolutionair IT 2.0 hervormen met als headline "WebmasterConsulting" gedoopt. Hoefkens wil hiermee een nieuwe frisse blik geven in de toekomst.

Dries Hoefkens

Meer: Specialisaties  | Teaching | Lesgeven in Informatica | Mindfulness trainer | WebmasterConsulting