» Top SEO-tips voor 2023: Vergroot je online zichtbaarheid en verhoog je rangschikking in zoekresultaten

Geplaatst in Blogs » Algemeen op 09.04.2023 door Dries Hoefkens.

In 2023 zijn er enkele belangrijke SEO-tips die je kunt volgen om je online zichtbaarheid te vergroten. Een cruciale factor blijft mobiele optimalisatie, dus zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is. Daarnaast is het creëren van hoogwaardige, relevante en boeiende content van groot belang. Zorg ervoor dat je content aansluit bij de zoekintentie van je doelgroep.

Een andere tip is om je pagina's te optimaliseren voor featured snippets. Deze worden steeds belangrijker in de zoekresultaten. Maak ook gebruik van gestructureerde gegevens (schema markup) om zoekmachines te helpen je content beter te begrijpen. Hierdoor vergroot je de kans op een betere weergave in de zoekresultaten.

Naast content en technische optimalisatie, is het belangrijk om de gebruikerservaring op je website te verbeteren. Streven naar lagere bouncepercentages en langere sessieduur is hierbij essentieel. Implementeer een effectieve interne linkstrategie om de navigatie en indexering van je website te verbeteren.

Denk ook aan het optimaliseren van afbeeldingen door ze te comprimeren en relevante alt-teksten toe te voegen. Een evenwichtige verspreiding van zoekwoorden over je pagina's is belangrijk, maar let op dat je niet overdrijft (keyword stuffing).

Daarnaast is het verstandig om je aanwezigheid op sociale media te vergroten. Sociale signalen spelen nog steeds een rol bij SEO. Videocontent is ook van groot belang, omdat video steeds populairder wordt en bijdraagt aan een betere gebruikerservaring.

Let op je meta-tags, zoals paginatitels en metabeschrijvingen, om het aantal klikken van zoekers te vergroten. Een goede gebruikerservaring op je website is ook van invloed op je SEO-prestaties. Zorg voor gemakkelijke navigatie en duidelijke call-to-actions.

Het opbouwen van hoogwaardige backlinks van relevante en betrouwbare websites is nog steeds een belangrijke factor in SEO. Voor lokale bedrijven is het raadzaam om lokale SEO-strategieën te implementeren, zoals het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf-vermelding.

Houd ook rekening met de opkomende trends in voice search. Optimaliseer je content om te worden weergegeven in gesproken zoekresultaten. Verder is het belangrijk om aandacht te besteden aan E-A-T (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) bij het creëren en presenteren van content.

Snel ladende AMP (Accelerated Mobile Pages) kunnen bijdragen aan een betere gebruikerservaring. Zorg ervoor dat je website snel laadt door afbeeldingen te optimaliseren, onnodige plugins te verwijderen en caching toe te passen.

Blijf proactief bij het monitoren van technische SEO-problemen en los ze snel op om de prestaties van je website te verbeteren. Richt je op long-tail zoekwoorden en specifieke niches om je kansen op rangschikking te vergroten. Creëer boeiende en deelbare content om organische linkbuilding te stimuleren.

Blijf op de hoogte van de algoritme-updates van zoekmachines en pas je strategie indien nodig aan. Experimenteer met nieuwe SEO-technieken om je concurrentie voor te blijven en je online zichtbaarheid te vergroten.


Terug...